Непрекъснато развитие

Ние учим не само от формалното образование, а и от всеки един житейски миг. Най-много научаваме и се развиваме от собствените си и чужди преживявания. Често казваме, че човек е по-добре да се учи от чуждия опит и това е наистина така. На тази страница Ви представям наученото от мен от различни въодушевяващи хора.

Научено от Gregg Braden:
– Всичко във вселената е взаимосвързано. Ние сме взаимосвързани. Живеем в холограма. Ние сме холограма. Дори и най-малката част от вселената съдържа цялата вселена. И всяка една промяна във всяка една част от вселената, се случва незабавно в цялата вселена. Ние не сме само наблюдатели в света. Ние сме творци, създатели и участници в него.
– Нашите сърца създават силни електромагнитни полета, с които ние променяме и създаваме света. Ние създаваме чрез нашите чувства. Това е възможно, само когато вярваме в тях.
– Чувството е молитвата, не думите.
– Не нашият мозък съхранява мислите и паметта ни, а полето около нас, Божествената матрица.
– Съчувствието е чувството на единство с целия свят, връзката с всичко. Това е начинът, по който трябва да чувстваме, за да изживеем света такъв, какъвто е.

Научено от Albert Espinosa:
– Не съдим! Намираме това, което обичаме! И го поглеждаме! И виждаме! И приемаме!
– Слушаме сърцата си! Те никога не лъжат! Ние вярваме и създаваме! То е едно и също! Ако вярваме, то бие вече сме започнали да създаваме и да живеем нашите мечти!
– Загубите са положителни. Те ни дават възможността да учим. И да спечелим и постигнем много повече! Загубите водят до обновяване и развитие!
– Няма болка. Това е само мозъчна конструкция. Откриваме какво наистина чувстваме. Например, може да е разочарование. За да не го чувстваме, усещаме нещата такива каквито са и ги приемаме.
– Преди да отговорим и да действаме, изчакваме малко време. Така Духът ни, душата ни и умът ни са в хармония. Положителни чувства и енергия ни изпълват и ние правим най-доброто от ситуацията!
– Винаги задаваме добри въпроси. Няма лоши въпроси! Много сме любопитни.
– Намераме нашият собствен начин да дишаме, да вървим и да се смеем! Всичко това е свързано. Ние дишаме дълбоко, вървим бавно и боси на пръстите си и се смеем!
– Споделяме своят щастлив и положителен живот, записваме го!
– Научаваме се да казваме „не“ и се чувстваме добре при отказа! Това подготвя пътя за следващите „да“-та.
– Нашите тайни говорят най-добре за нас. Споделяме ги, за да се научим и да се почувстваме специално! Всеки е специален!
– Духваме и си пожелаваме нещо. И сме щастливи! Това ни прави щастливи и ни въодушевява. И отваря пътя към собствената ни вяра!
– Отнасяме се положително към миналото си. Обичаме грешките си, защото от тях се учим. Споделяме ги! Признаваме ги! Прощаваме грешките на събратята си!
– Развиваме разума си, променяме моделите си на мислене. Не вярваме просто на това, което е „стандарт“. Съмняваме се в него. Предизвикваме стандартите. Променяме ги. И нашият живот се променя.
– Никога не спираме да търсим и когато намерим, отиваме във всички други посоки. Развиваме се!
– Освобождаваме се и се отпускаме. Намираме добри начини да не сме ядосани и ядът ни да изчезне! Внимаваме да не безпокоим и да не навредим на никого!
– Напомняме на хората добрините, които са направили.
– Разтоварваме се емоционално така, както го можем най-добре. След това сме себе си отново. Ние сме самите себе си. Ние сме свободни от това, което не сме. Свободни от отрицателни емоции и единни със Светия Дух. Нови канали се появяват.
– Независимо какво правим, мислим положително за него и за хората, които са свързани с него.
– Опознаваме се. Опознаваме другите. Приемаме се. Приемаме другите. Обичаме се. Обичаме другите. Учим се от разликите. И надскачаме себе си.
– Най-важното нещо в живота е да свързваме нещата. Чудото се случва, когато свържем две противоположности (например, нощта и денят създават прекрасните изгреви и залези).
– Просто стоим спокойно за няколко минути. Не правим нищо. Не мислим. Намираме себе си.
– Намираме положителни приятели, които могат да ни изслушват. Изслушваме ги и ние.
– Мечтаем!
– Правим и преживяваме нови неща! Изживяваме напълно тези моменти. Те са вечни.
– Сприраме яда си! Не сме никога ядосани! Владеем се!
– Всичко е лесно и просто! Само трябва да се научим да го виждаме ясно!
– Никога, ама никога, не забравяме детето в нас! Най-много на 18 сме!
– Съществуват положителни и отворени, усмихнати хора, които познаваме веднага и ставаме приятели. Това са хората, които променят живота ни. Веднаги ги чувстваме. И искаме да ги прегърнем. Те не са тук случайно, а специално за нас. Тези хора ни дават вътрешен мир и хармония. Това е миг на чиста свобода, Любов, даване и въодушевление. Развиваме се и създаваме заедно.

Научено от „Образователни истории“ на Elfi Meusburger и Heidi Krischke-Blum:
– Научаваме се да даваме и да правим неща за другите хора. Можем да го правим с години. Добре е. Но не забравяме и себе си. Учим и се развиваме и за себе си.

Научено от Jiddu Krishnamurti:
– Умираме всяка вечер за миналото. Забравяме всички предразсъдъци, за да можем да учим и да се развиваме на следващата сутрин отново.

Научено от Drunvalo Melhizedek:
– Живеем в единение и единство с Бащата-Бог и Майката-Земя. Техни деца сме. Създаваме Светата Троица с тях.
– Живеем в сърцето си и мислим с разума му (електро-магнитните вълни на сърцето са с 500-1000 пъти по-силни от тези на мозъка, в сърцето има неврони и в него се намира Духът).

Научено от James Redfield:
– Не се страхуваме. Страхът е само умствена концепция. Той не е истински.

Научено от Kay Pollak:
– Имаме Любов и отговаряме винаги от нея. Това е единственото добро нещо, което имаме и единствения добър отговор, който можем да дадем. Но това е и всичко.
– Страхът е липсата на Любов и необходимостта от нея.
– Никога не забравяме, че за да се скараме с някого, то винаги са нужни двама. Ако се отнесат лошо с нас, то едва след като отговорим и ние с лошо, се случва кафга. Не отговаряме никога с лошо. Ако някой се отнесе с лошо към нс, то това е като един зов за помощ. Помагаме!
– Всяка промяна започва с мислите ни. Променяме всички неблагоприятни мисли.
– Сега и във всеки следващ миг сме по-добри, по-здрави и по-щастливи от преди.
– Възприемаме с Любов, а не със страх и се случва едно чудо.
– Мислите ни и чувствата ни се отразяват на хората около нас.
– Всяка среща с други хора ни учи нас самите на нещо. Всяка една среща е специално за нас, за да се научим на нещо.
– Никой не може да ни нарани и ядоса, освен ако не го направим сами. Ядосваме се по други причини, а не по тези, заради които си мислим. Принчината се намира в нас! Винаги!
– Единственото, което можем да променим е картината, която имаме за себе си и за другите.
– Когато не ни е добре, то значи имаме още какво да учим.
– Проекциите върху други хора винаги целят да се освободим от отговорността и вината, която е наша.
– Егото не иска човек да е щастлив и да се развива.
– Ядосваме се, когато човек ни показва нещо в нас, което ни е неприятно.
– Много неприятности се дължат на това, че се отнасяме към себе си с много малко уважение.
– Виждаме най-доброто у другите.
– Осъждайки някой друг сме неблагосклонни към нещо у себе си.
– Всяка наша мисъл за действителността ни изпълва с радост, любопитство и въодушевление.
– Въодушевяваме се, откривайки нашата собствена величина. Ние сме деца на Бога. Родени сме, за да покажем величието на Бог.
– Всичко, което се случва ни помага.
– Изпитваме Любов към живота.

Научено от собствената ми работа:
– Винаги даваме най-доброто от себе си! И винаги го правим с въодушевение и за добри резултати!

Реклами