За мен

syarov Крум Сяров
0988 793080

Мечтата ми от малък е да стана учител. Учих в НПМГ и в най-добрите технически университети в Германия (TU Darmstadt, RWTH Aachen, Karlsruhe Institute of Technology), където и за първи път имах възможността да преподавам на студенти. Запознат съм подробно с различните алтернативни педагогически методи и взех съзнателното решение да се занимавам предимно с Валдорф педагогика, педагогиката на Рудолф Щайнер (Rudolf Steiner). Въпреки това черпя и се вдъхновявам и от Слънчевата педагогика на Петър Дънов (Master Beinsa Douno), Десугестопедията на Георги Лозанов, Феноменологията на Гьоте, Симптоматиката и други.

Четири години работих като Валдорф учител в училища в Германия и Швейцария (Freie Waldorfschule Rastatt, Freie Schule Glonntal, Rudolf Steiner Schule Solothurn, Rudolf Steiner Schule Berner Oberland) и ясно осъзнах, че образованието трябва да е свободно и независимо, както от държавата, така и от бизнеса. Това е и причината да се ориентирам към Валдорф самостоятелна форма на обучение и частни уроци. В България се върнах в края на 2016. Тук ме доведоха след почти 15 години в чужбина Любовта, семейството и силната увереност за важната духовна мисия на народа и страната ни.

Основните ми занимания през свободното време са четене, планинарство, туризъм, разходки сред природата, пътуване, благотворителност, устойчиви вложения, изкуство и личностно развитие. Няколко години се занимавахме успешно с проекта Open OM и успяхме да издадем прекрасни книги за пълноценно предприемачество и духовно развитие като Синята икономика, Алтернативна нобелова награда, Невидимият град и т.н. На 34 години съм и съм щастливо женен. Владея на ниво майчин език немски и български, както и перфектно английски. Говоря и разбирам добре руски, боравя и с латинските езици испански, френски, италиански, португалски и румънски.

В основата на работата ми с деца и млади хора е любовта ми към тях. Учебният план – това е самото дете с неговите интереси, търсения и мисия, която то свободно иска да осъществи. Учителят – това е този, който вниква в същността на детето и му помага то да се развива, за да може да бъде себе си и да се реализира личностно. Освен, че обичам всички ученици, най-важното за мен е, да съм автентичен и да бъда винаги и във всичко положителен пример. Учениците се учат само и аз ако се уча. При учителите може и да няма официална Хипократова клетва както при медиците, но аз си имам собствена такава – ако се случи да не мога да заобичам дори и едно дете, то ведната ще престана да се занимавам с учителска дейност!

Мoите референции ще Ви дадат повече сведения за мен.

Реклами